Zlatanera Cup – möten mellan människor

Integration* är inkludering. Möten mellan människor med olika erfarenheter. Tillsammans är vi starkare och tryggare. Vi klarar mer.

I lördags deltog vår riksdagskandidat Anna Mårtensson i Zlatanera Cup i Jönköping, fotbollscupen där hela samhället möts.

I cupen blandas varje fotbollslag bestående av nyanlända, svenska ungdomar, politiker, näringslivsprofiler, idrottare med flera.

Vår Anna var den enda ledande kommunpolitikern som deltog i ett fotbollslag på cupen!

Vi var ett glatt gäng liberaler som hejade på laget! Vi är vana att Anna är snabbast och bäst på bollen, men vi kan meddela att så inte riktigt var fallet på fotbollsplanen! Men skoj var det, och många nya vänner fick vi!

Vad är egentligen integration? *Integration är den häftiga process som sker när människor med olika erfarenheter möts, berikar och lär känna varandra.

Integration handlar om att alla som bor i vårt samhälle, vårt Jönköping, också känner sig som en del av samhället, oavsett deras ursprung, religion eller kultur.

När människor kommer till Sverige från andra länder kan det finnas många saker att lära sig för att komma in i vårt samhälle, men för att lyckas med integration behöver även de som redan ingår i det svenska samhället vara öppna för de som är nya hos oss.

Integration är inkludering.

Att känna tillhörighet är viktigt för alla, både för vår identitet som människa och för vår hälsa och välmående. Öppna inkluderande samhällen gör oss starkare, gladare och tryggare.

För ett starkare, gladare och tryggare Jönköping behöver vi se att olikheter berikar vårt samhälle. Vi behöver bry oss om varandra, reagera och agera. Våga utmana varandra och skapa förändring.

Att skapa förutsättningar för att lyckas med integration, dvs allas inkludering, är en av Liberalernas absolut viktigaste frågor. Läs mer om vad vi tycker på:
https://www.liberalerna.se/politik/integration/

Slutligen. Arrangörerna och grunderna till Zlatanera Cup i Jönköping; Drazen och Vetton, skapar en mötesplats byggd på glädje och involvering, där mångfald, idrott och kultur blandas.

Vi i Liberalerna i Jönköping är så glada att de fixar detta fantastiska arrangemang och att vi får vara med – vi ser redan fram emot nästa år!