Liberalerna nobbar inte Alliansen och KD

Replik på ledaren i Jönköpings-Posten ”Kan ABBA, kan väl Alliansen i Jönköping

Liberalerna nobbar inte Alliansen och KD som man får intryck av i Jönköpingsposten. Vi går till val som ett självständigt parti. Vi är Liberalerna.
Csaba Bene Perlenberg skriver i ledaren 14/9 följande: ”Varje val är en ny möjlighet, och det går inte att bygga morgondagens politik med blicken mot det förra valresultatet”. 
-Det är precis så det är! Vi trodde vi var överens om det?

Ledaren säger dock något annat, som vi uppfattar det. Det talas om en utsträckt hand som vi har avvisat och som betecknas som ett stort svek.
Vår talesperson David Gerson uttalar sig i JP 13/9 utifrån den överenskommelse vårt parti har lokalt och utifrån beslut i kommunföreningens styrelse.
Det här är samma ställning vi haft i alla tidigare val. Vi avser att verka i det sammanhang där vi kan få igenom mest liberal politik.

Väljarna ska rösta på det parti de tycker för den bästa politiken. Partier ska inte låsa sig i konstellationer innan valet. Vi i Liberalerna går till val som ett självständigt parti. Vårt fokus är att så många som möjligt ska rösta på oss i Liberalerna.

Vi är i uppstarten av att bygga vårt valmanifest inför valet 2022. Efter valet ser vi hur mandaten ser ut och vilka andra partier som ligger närmast oss sakpolitiskt. Vi har under åren visat att vi kan samarbeta bra med flera olika partier. Det som kommer avgöra är var någonstans vi kan få igenom den mest liberala politiken.

Till KD i Jönköping, vi nobbar inte någon utan går fram som Liberalerna i valet och är öppna för de samarbeten där vi får bäst möjlighet att få igenom vår politik.

Gällande det här att med ABBA återuppstått. Det är inte omöjligt att även Alliansen gör det i framtiden. ”I still have faith in you. ”

Styrelsen för Liberalerna
Jönköpings kommunförening genom Annica Lind Nordberg, ordförande